Bezglutenowe bułki bajgle. Pieczywo opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu, bogate w błonnik, bez laktozy i pszenicy. Opakowanie zawiera 4 bajgle.
masa netto: 400 g
składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka gryczana, cukier, błonnik roślinny (psyllium), skrobia ryżowa, drożdze, olej słonecznikowy, białko sojowe, syrop glukozowo- fruktozowy, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, sól, ekstrakt jabłkowy, kwas: kwas winowy
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1175 kJ / 278 kcal
- tłuszcz: 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
- węglowodany: 53 g w tym cukry: 9,0 g
- błonnik: 7,0 g
- białko: 4,4 g
- sól: 1,0 g
Może zawierać gorczycę.