Makaron z ciecierzycy o wysokiej zawartości białka, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej. Makaron ciecierzycowy to także bogate źródło błonnika, żelaza, fosforu oraz składników mineralnych. Świetnie sprawdza się w takich daniach jak: pasty, sałatki, zapiekanki oraz zupy.
Czas gotowania: 6 minut.
masa netto: 250 g
składniki: mąka z ciecierzycy 100%
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1539 kJ / 345 kcal
- tłuszcz: 6,7g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
- węglowodany: 51 g w tym cukry: 10 g
- błonnik: 13 g
- białko: 19 g
- sól: 0,01 g
W zakładzie produkowane są również wyroby zawierające gluten i jaja, które pomimo dołożenia starań mogą znajdowac sie w produkcie.
producent:
P.P.H. "TABIT" Sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 44
05-402 Otwock
Polska