BIO
makaron żytni pełnoziarnisty spaghetti z mąki żytniej pozyskanej z
pełnego przemiału najwyższej jakości, organicznego żyta. Eko makaron
spaghetti razowy z pełnego ziarna żyta o doskonałej sprężystości i
konsystencji, wyśmienity do sosów, dań mięsnych i warzywnych.
Czas gotowania: 7- 8 minut.
masa netto: 500 g
składniki: mąka żytnia pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1409 kJ / 333 kcal
tłuszcz: 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
węglowodany: 65 g tym cukry: 5,2 g
błonnik: 7,2 g
białko: 11 g
sól: 0,0 g
Produkt może zawierać w śladowych ilościach: gorczycę, soję, sezam.
Produkt rolnictwa ekologicznego.