BIO pasta kanapkowa pomidor z bazylią. Ekologiczna, wegańska pasta z pomidorów, słonecznika i bazylii, idealna do pieczywa, sosów, dipów, przekąsek.
składniki:
pomidory* 35%, koncentrat pomidorowy* 30%, nasiona słonecznika*, olej
słonecznikowy*, zioła* 3% (bazylia* 2,9%, rozmaryn*, oregano*), sos
sojowy (woda, pszenica*, soja*, sól morska), surowy
cukier trzcinowy*, przyprawy*, sól morska, koncentrat soku cytrynowego*,
mąka ryżowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 983 kJ / 237 kcal
tłuszcz: 19,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
węglowodany: 11,0 g w tym cukry: 7,3 g
błonnik: 3,5 g
białko: 5,1 g
sól: 1,2 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.