BIO musli śniadaniowe to doskonała propozycja na pożywny pierwszy posiłek dnia.
Ekologiczne musli śniadaniowe jest nie tylko pyszne ale posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego.
Sposób przygotowania: musli zalać wrzątkiem, odstawić na 10 minut, uzupełnić jogurtem lub mlekiem.
masa netto: 300 g
składniki: płatki zbożowe* 67% (owsiane*, pszenne*, jęczmienne*, żytnie*, kukurydziane*), rodzynki sułtanki*, suszone jabłka*, chipsy bananowe* (banan* 55%, olej kokosowy*, cukier trzcinowy*, miód*), morele suszone*, orzeszki ziemne*, siemię lniane*, słonecznik*, sezam* w różnych proporcjach (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1584 kJ / 377 kcal
- tłuszcz: 10,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,25 g
- węglowodany: 55,5 g w tym cukry: 15,9 g
- błonnik: 10,3 g
- białko: 10,6 g
- sól: <0,01 g
Produkt może zawierać inne orzechy, soję.
Produkt rolnictwa ekologicznego.