Bezglutenowe chipsy tortille z mąki kukurydzianej (z kukurydzy żółtej) o smaku sera cheddar, niesmażone (50% mniej tłuszczu), bogate w błonnik. Chipsy tortille kukurydziane są pyszne, chrupiące, bez GMO.
masa netto: 60 g
składniki: kukurydza żółta pełnoziarnista 80%, oliwa z oliwek 12%, mieszanka aromatów 8% [naturalne aromaty, serwatka w proszku, kukurydziany syrop glukozowy, sól, ser w proszku 6%, maltodekstryna, olej maślany, skrobia z tapioki, regulator kwasowości: fosforany sodu, stabilizator: guma arabska (drzewo akacji), barwnik: ekstrakt z papryki]
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1890 kJ / 450 kcal
- tłuszcz: 13 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
- węglowodany: 73 g w tym cukry: 6,1 g
- błonnik: 9,5 g
- białko: 6,5 g
- sól: 2,7 g