Bezglutenowe bułki wieloziarniste do zapiekania 4 szt. opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Produkt bez pszenicy, bez laktozy.
masa netto: 200g
składniki: skrobia
kukurydziana, zakwas (mąka ryżowa, woda) 14%, woda, mąka ryżowa, ziarno słonecznika 7%, mąka gryczana 5,5%, siemię lniane 5%, drożdże, włókno roślinne (psyllium, bambus), ekstrakt z jabłek, skrobia ryżowa, substancja zagęszczająca (hydroksypropylometyloceluloza), olej słonecznikowy, syrop ryżowy, mąka ryżowa pełnoziarnista, białko sojowe, mąka z prosa, oliwa z oliwek, sól morska, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas winowy
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1193kJ/285kcal
• tłuszcz: 9,4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0g
• węglowodany: 38g
w tym cukry: 4,6g
• błonnik: 9,6g
• białko: 6,8g
• sól: 0,92g
Może zawierać łubin.