Makaron Konjac noodles o wyjątkowym składzie: bez soli i cukru, bez tłuszczu, o minimalnej kaloryczności. Wyprodukowany w Chinach według oryginalnej receptury idealnie nadaje się do dań kuchni azjatyckiej i orientalnej. Makaron z mąki Konjac pochodzącej z rośliny uprawianej w Azji już w starożytności.
Sposób przygotowania: odsączyć makaron na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy albo gotować minutę odcedzić i podać z wybranymi dodatkami, albo smażyć na suchej patelni przez minutę i dodać do ulubionej potrawy
składniki: woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 35kJ/9kcal
• tłuszcz: 0,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
• węglowodany: 0,0g
w tym cukry: 0,0g
• błonnik: 4,0g
• białko: 0,2g
• sól: 0,0g