Bułki bezglutenowe, bez mleka, jaj, pszenicy. Sposób przygotowania: podgrzać w piekarniku (180ºC / 6min).
składniki: skrobia (kukurydziana, tapiokowa), woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka gryczana, mąka ryżowa, woda), inulina, olej rzepakowy, drożdże, cukier, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), sól, wysuszony zakwas ryżowy (zmielone produkty ryżowe), substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1225kJ/291kcal
• tłuszcz: 6,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8g
• węglowodany: 51,3g
w tym cukry: 7,9g
• błonnik: 3,3g
• białko: 1,7g
• sól: 1,8g