BIO chrupki kukurydziane z jabłkiem i truskawką bezglutenowe. Ekologiczne chrupki kukurydziane pieczone, przeznaczone dla dzieci od 10-go miesiąca życia. Produkt wegański, bez dodatku cukru (zawiera tylko cukry naturalnie występujące) i soli, bezglutenowy, bez orzechów, soi i laktozy.
masa netto: 30 g
składniki: kukurydza* 57% (mąka i/lub ziarna), mąka ryżowa*, olej słonecznikowy*, suszone jabłka* 6,5% (zawierają mąkę ryżową*), suszone truskawki* 3,5%, witamina B1 <0,1% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:
wartość energetyczna: 1882 kJ/ 448 kcal
tłuszcz: 14,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
węglowodany: 70,4 g w tym cukry: 6,0 g
błonnik: 3,5 g
białko: 6,2 g
sól: 0,05 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.