Olej kokosowy virgin uzyskuje się poprzez rozdrobnienie miazgi kokosowej, następnie suszenie jej w kontrolowanej temperaturze i poddanietłoczeniu na zimno w prasie śrubowej. Jest bardziej wartościowy od bezzapachowego, pięknie pachnie i ma posmak kokosowy. Używany głównie w kosmetyce (włosy, skóra). Można używać go do wypieków ale podczas smażenia traci swoje właściwości i staje się zwykłym olejem kokosowym
(jak rafinowany).
objętość netto: 900ml
składniki: olej kokosowy virgin 100%
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 3753kJ/898kcal
- tłuszcz: 99,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 95g
- węglowodany: 0,0g w tym cukry: 0,0g
- białko: 0,2g
- sól: 0,0g
Przechowywać w ciemnym miejscu.
W temperaturze ok.25ºC olej staje się płynny, co nie zmienia jego właściwości.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl