BIO makaron orkiszowy pełnoziarnisty
o wysokiej zawartości błonnika jest doskonałym źródłem składników
mineralnych. Stanowi zdrową alternatywę dla makaronów pszennych. Dzięki specjalnym metodom suszenia posiada lekko chropowatą powierzchnię doskonale chłonąca sosy i dressingi.
Czas gotowania: 7 minut, al dente: 6 minut.
masa netto: 250 g
składniki: mąka orkiszowa razowa typ 1850*(*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g ugotowanego produktu:
- wartość energetyczna: 668 kJ/ 158 kcal
- tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
- węglowodany: 28 g w tym cukry: 1,0 g
- błonnik: 4,4 g
- białko: 6,2 g
- sól: 0,01 g
Produkt może zawierać jaja.
Produkt rolnictwa ekologicznego.