Quinoa (komosa) doskonale zastępuje w daniach dodatki takie jak kasze czy makarony. Sprawdza się jako składnik zup i dań jednogarnkowych, deserów, wypieków. Ziarno należy przepłukać, zalać gorącą wodą i gotować przez około 25 min, posolić.
składniki: quinoa czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1727kJ/409kcal
• tłuszcz: 7,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
• węglowodany: 69g
w tym cukry: 2,3g
• białko: 14,0g
• sól: 0,0g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl
Produkt rolnictwa ekologicznego.
COBICO NR PL-03-001216