BIO Ciasteczka z czekoladą mieszanka bezglutenowa. Ekologiczny mix Choco Chip Cookie do przygotowania wegańskich ciasteczek z kawałkami czekolady (zawartość masy kakaowej min. 61,5%). Produkt bezglutenowy, wegański.
Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 170°C (z termoobiegiem) lub 185-190°C (bez termoobiegu). Przygotować naczynie do pieczenia 30 x 30 cm - delikatnie je natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia. W misce wymieszać mieszankę na ciastka z olejem i mlekiem, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Z powstałego ciasta uformować 12 równych kuleczek, ułożyć je na przygotowanej blasze i delikatnie spłaszczyć. Piec 12-15 min., aż ciasteczka będą miały złoto-brązowy kolor. Przed spożyciem poczekać aż zupełnie ostygną.
masa netto: 300 g
składniki: mąka owsiana bezglutenowa*, cukier kokosowy*, dropsy z ciemnej czekolady* (miazga kakaowa*, cukier kokosowy*, tłuszcz kakaowy*, masło shea*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*) 12%, skrobia z tapioki*, mąka ryżowa*, środek spulchniający: soda oczyszczona, proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: kamień winny, środek spulchniający: wodorowęglan sodu), sól, sproszkowana wanilia Bourbon* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 1676 kJ/ 397 kcal
tłuszcz: 8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g
węglowodany: 72 g w tym cukry: 39 g
błonnik: 4,9 g
białko: 7 g
sól: 0,34 g
Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, orzechów i sezamu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.