BIO oliwa z oliwek najwyższej jakości, uzyskana w procesie bezpośredniego tłoczenia oliwek (odmiany koroneiki i athinolia), na zimno. Biologiczna oliwa grecka z Krety, o charakterystycznym, pikantnym smaku i delikatnej goryczce. Doskonała do spożycia na zimno z pieczywem, do serów, do sałatek, do pieczenia i smażenia. objętość netto: 500 ml składniki: oliwa z oliwek* (odmiana koroneiki) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) wartość odżywcza w 100 ml:
wartość energetyczna: 3389 kJ / 824 kcal
tłuszcz: 91,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,8 g
węglowodany: 0,0 g w tym cukry: 0,0 g
błonnik: 0,0 g
białko: 0,0 g
sól: 0,0 g
Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Produkt rolnictwa ekologicznego.