Bezglutenowa babeczka truskawkowa. Muffinka / babeczka z nadzieniem truskawkowym opracowana dla osób będących na diecie bezglutenowej. Produkt nie zawiera pszenicy i glutenu.
masa netto: 60 g
składniki: ciasto biszkoptowe 87% [masa jajowa pasteryzowana, olej roślinny (rzepakowy), cukier, skrobia (kukurydziana, ryżowa, ziemniaczana), mąka ryżowa, błonnik (ziemniaczany, z babki jajowatej), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), substancje spulchniające (węglany sodu), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancja konserwująca (propionian wapnia), aromaty; nadzienie truskawkowe 13% [cukier, przecier truskawkowy 35%, woda, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu)]
wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1823 kJ / 436 kcal
tłuszcz: 24 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
węglowodany: 50 g w tym cukry: 30 g
błonnik: 0,6 g
białko: 4,7 g
sól: 0,20 g
Może zawierać gorczycę, nasiona sezamu, mleko, orzeszki ziemne i inne orzechy.