BIO oliwa z oliwek najwyższej jakości, uzyskana w procesie bezpośredniego tłoczenia oliwek (odmiany z prowincji Baena: picudo, picual, hojiblanco), na zimno. Biologiczna oliwa hiszpańska z rejonu Andaluzji, produkowana z oliwek z ponad stuletniego gaju z okolic Kordoby. Oliwa organiczna o zróżnicowanym smaku i złożonym aromacie, o bardzo niskiej kwasowości: ≤ 0,2%. Doskonała do spożycia na zimno z pieczywem, do serów, do sałatek, do pieczenia i smażenia. Oliwa posiada certyfikat Chroniona Nazwa Pochodzenia, który oznacza, że każdy etap produkcji oliwy odbywa się w gminie Baena. objętość netto: 250 ml składniki: oliwa z oliwek* (odmiana picudo, picual, hojiblanco) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal
tłuszcz: 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
węglowodany: 0,0 g w tym cukry: 0,0 g
błonnik: 0,0 g
białko: 0,0 g
sól: 0,0 g
Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Produkt rolnictwa ekologicznego.