Ciasteczko miękkie wysokoproteinowe nadziewane, orzechowe z nadzieniem z białej czekolady. Miękkie czekoladowe ciasteczko bezglutenowe, bez dodatku cukru, z WPC 80. Przekąska double chocolate zawiera naturalnie występujące cukry, jest bogata w błonnik pokarmowy i białko.
Zawiera sybstancję słodzącą.
masa netto: 50 g
składniki: błonnik z korzenia cykorii, miazga z orzeszków arachidowych, koncentrat białka serwatkowego WPC 80 (z mleka) 20%, nadzienie 20% [miazga kokosowa, błonnik z korzenia cykorii, koncentrat białka serwatkowego WPC 80 (z mleka) 20%, biała czekolada bez cukru 16% (maltitol, tłuszcz kakawy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyny z rzepaku, naturalny aromat)], kakao 8%, ciemna czekolada bez cukru 10% (maltitol, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny z rzepaku, aromat), olej rzepakowy, substancja słodząca: maltitol, emulgator: lecytyny z rzepaku, sól himalajska
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1804 kJ / 434 kcal
- tłuszcz: 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,3 g
- węglowodany: 20 g w tym cukry: 4,1 g
- błonnik: 21 g
- białko: 22 g
- sól: 0,43 g
Produkt może zawierać nasiona sezamu i orzechy.
Spożycie w nadmiernych ilościach może dać efekt przeczyszczający.