BIO papier ryżowy z tapioką do zawijania. Ekologiczny papier wykonany z tapioki i ryżu do przygotowywania spring rolls i wrapów. Produkt bezglutenowy. Opakowanie zawiera 10 sztuk.
Sposób przygotowania: listek po listku namaczać papier w letniej wodzie aż zmięknie (ok. 10 sekund). Następnie układać na płaskiej powierzchni, napełniać farszem, zawijać i gotowe (spożywać od razu lub smażyć do zrumienienia).
masa netto: 100 g
składniki: skrobia z tapioki*, ryż* 10%, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1477 kJ / 348 kcal
- tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
- węglowodany: 85 g w tym cukry: 0 g
- białko: 1,0 g
- sól: 0,44 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.