Krem orzechowo-kakaowy bez dodatku cukru (zawiera substancje słodzące). Doskonały do smarowania pieczywa, jako dodatek do naleśników czy deserów. Krem czekoladowy z orzechami nie zawiera cukru (zawiera cukry naturalnie występujące) i oleju palmowego, słodzony stewią.
masa netto: 200 g
składniki: substancje słodzące (maltitole, glikozydy stewiolowe ze stewii), mieszanka tłuszczowa (tłuszcz shea, olej rzepakowy), orzechy laskowe 10%, serwatka w proszku (z mleka), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 4,0%, mleko pełne w proszku, emulgator (lecytyny), aromaty
wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 2063 kJ / 498 kcal
tłuszcz: 38 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,8 g
węglowodany: 56 g w tym cukry: 5,0 g, w tym poliole: 49 g
białko: 3,2 g
sól: 0,11 g
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.Może zawierać orzechy, soję, zboża zawierające gluten.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.