Bezglutenowe muffinki / babeczki czekoladowe. Miękkie babeczki czekoladowe z kawałkami czekolady opracowane specjalnie dla osób będących na diecie bezglutenowej. Bez laktozy, bez pszenicy, bez konserwantów. Opakowanie zawiera 5 babeczek.
masa netto: 225 g (5 x 45 g)
składniki: jaja ściółkowe, cukier, olej słonecznikowy o wysokiej zawartości kwasu oleinowego, gorzka czekolada bez laktozy 9% (cukier, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna słonecznikowa; naturalny aromat waniliowy), skrobia kukurydziana, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitol; skrobia ziemniaczana, kakao w proszku* 3,6%, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, skrobia ryżowa, białko jaja kurzego w proszku, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; błonnik roślinny (z cytrusów), substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu; sól, naturalne aromaty (* składnik certyfikowany Rainforest Alliance)
wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1690 kJ / 404 kcal
tłuszcz: 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g
węglowodany: 49 g w tym cukry: 28 g
błonnik: 4,4 g
białko: 5,2 g
sól: 0,67 g
Może zawierać śladowe ilości soi, łubinu, orzechów (migdały, orzechy laskowe).