Bezglutenowe babeczki jogurtowe. Miękkie i delikatne ciasteczka opracowane specjalnie dla osób będących na diecie bezglutenowej. Bez laktozy, bez pszenicy, bez konserwantów. Opakowanie zawiera 5 babeczek.
masa netto: 165 g (5 x 33 g)
składniki: jajka, mąka ryżowa, cukier, olej słonecznikowy o wysokiej zawartości kwasu oleinowego, woda, skrobia kukurydziana, niskotłuszczowy jogurt 5% bezlaktozowy (bezlaktozowe chude mleko), substancja utrzymująca wilgoć: sorbitol, białko jaja kurzego w proszku, skrobia ryżowa, błonnik roślinny (ziemniaczany, łuska babki płeszki Plantago Psyllium, bambus), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, guma guar, substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorwęglan sodu, sól, aromat naturalny
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1605 kJ / 383 kcal
- tłuszcz: 16 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
- węglowodany: 53 g w tym cukry: 23 g
- błonnik: 2,4 g
- białko: 5,7 g
- sól: 1,2 g
Może zawierać soję, łubin, orzechy laskowe, migdały.