BIO
masło orzechowe z blanszowanych migdałów, bardzo gładkie. Ekologiczny krem / pasta migdałowa z prażonych migdałów to idealny dodatek do
deserów, naleśników, koktajli, smoothies. Dzięki wykorzystaniu blanszowanych,
pozbawionych goryczkowej skórki orzechów, masło jest
delikatniejsze i słodsze w smaku niż tradycyjne masło migdałowe. Produkt koszerny.
masa netto: 250 g
składniki: prażone, blanszowane migdały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 2749 kJ/ 665 kcal
- tłuszcz: 58 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g
- węglowodany: 5,9 g w tym cukry: 3,3 g
- błonnik: 5,5 g
- białko: 26 g
- sól: 0,02 g
Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Produkt rolnictwa ekologicznego.