Wegańska fasola a'la po bretońsku w lekko pikantnym sosie, z dodatkiem kawałków sojowych, gotowa do spożycia. Jest produktem o wysokiej zawartości białka oraz niskiej zawartości tłuszczów i tłuszczów nasyconych. Fasola a'la po bretońsku to bogate źródło błonnika pokarmowego, jest produktem bezglutenowym odpowiednim dla wegan i wegetarian. Produkt pasteryzowany.
masa netto: 480 g
składniki: woda, fasola Jaś 47%, koncentrat pomidorowy 18%, cebula, teksturowane białko sojowe 7%, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają soję), sól, olej rzepakowy, przyprawy, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (witamina C), zioła (zawierają seler), aromat z ekstraktu drożdżowego
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 448 kJ / 106 kcal
- tłuszcz: 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
- węglowodany: 17 g w tym cukry: 4,1 g
- błonnik: 3,3 g
- białko: 6,1 g
- sól: 0,68 g
Produkt może zawierać gorczycę.