BIO czekolada KETO mylk kokosowa z olejem MCT, bez dodatku cukru (zawiera cukry naturalnie występujące),
wegańska, bezglutenowa, bez oleju palmowego. Zawartość masy kakaowej minimum 46%, oleju MCT 11,5%.
masa netto: 40 g
składniki: tłuszcz kakaowy*, substancja słodząca: erytrytol*, sproszkowany miąższ kokosowy* 18%, sproszkowany olej MCT z kokosa* (olej MCT z kokosa* 70%, błonnik z
akacji* 30%), sproszkowane kakao*, inulina*, wanilia Bourbon*, lecytyna słonecznikowa*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 2406 kJ / 582 kcal
- tłuszcz: 59 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 44 g
- węglowodany: 29 g w tym cukry: 2,5 g w tym poliole: 23 g
- błonnik: 6,0 g
- białko: 3,4 g
- sól: 0,13 g
Może zawierać orzechy.
Nadmierne spożycie może dać efekt przeczyszczający.
Produkt rolnictwa ekologicznego.