Zupa instant na bazie warzyw i przypraw, które dzięki liofilizacji zachowały swój naturalny kształt, barwę, aromat, bogactwo witamin i olejków eterycznych.
Sposób przygotowania: zdjąć wieczko i folię ochronną, zalać wrzątkiem do zaznaczonego poziomu, wymieszać i pozostawić pod przykryciem na 5 minut. Wymieszać przed spożyciem.
składniki: burak** 46,5%, cukier trzcinowy*, sól, czosnek**, sok z cytryny proszek*, majeranek** 2,6%, proszek grzybowy (borowik, podgrzybek, koźlarz)*, marchew**, por**, cebula**. lubczyk*, pasternak*, pietruszka korzeń**, kurkuma*, gorczyca*, kozieradka*, tymianek**, kolendra**, kminek*, pietruszka natka**, pieprz czarny* 0,3%, cząber**, czarnuszka*, chrzan*, papryka ostra*
(*produkt rolnictwa ekologicznego, **produkt rolnictwa ekologicznego liofilizowany)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1389kJ/328kcal
• tłuszcz: 1,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
• węglowodany: 68g
w tym cukry: 16g
• błonnik: 6,8g
• białko: 6,1g
• sól: 1,2g
Produkt rolnictwa ekologicznego.