Zupa instant na bazie warzyw i przypraw, które dzięki liofilizacji zachowały swój naturalny kształt, barwę i aromat.
Sposób przygotowania: zdjąć wieczko i folię ochronną, zalać wrzątkiem do zaznaczonego poziomu, wymieszać i pozostawić pod przykryciem na 5 minut. Wymieszać przed spożyciem.
składniki: cebula**, ziemniaki**, sól, marchew**, pietruszka korzeń**, proszek grzybowy (borowik, podgrzybek, koźlarz)* 4%, czosnek**, olej rzepakowy*, proszek owsiany*, lejkowiec dęty** 2,7%, pieprznik jadalny liofilizowany** 2,7%, pietruszka natka**, koperek**, por**, pieprz czarny* 1,3%, lubczyk*, tymianek**, liść laurowy*, ziele angielskie*, pasternak*, kurkuma*, kozieradka* (*produkt rolnictwa ekologicznego, **produkt rolnictwa ekologicznego liofilizowany)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1589kJ/378kcal
• tłuszcz: 8,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g
• węglowodany: 38g
w tym cukry: 10,6g
• błonnik: 33g
• białko: 5,3g
• sól: 0,7g
Produkt rolnictwa ekologicznego.