Bezglutenowa bagietka na zakwasie. Bogata w błonnik bułka bagietka opracowana specjalnie dla osób nietolerujących glutenu, bez laktozy, bez pszenicy.
Produkt wstępnie pieczony.
Przygotowanie: piec w rozgrzanym do 200°C piekarniku z termoobiegiem przez 5-7 minut.
masa netto: 175 g
składniki: skrobia kukurydziana, woda, zakwas 19% (mąka ryżowa, woda), mąka ryżowa, włókno roślinne (psyllium, bambus), olej słonecznikowy wysokooleinowy, białko sojowe, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, skrobia ryżowa, zarodki kukurydzy, drożdże, syrop ryżowy, sól jodowana (sól, jodek potasu)
wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1047 kJ / 248 kcal
tłuszcz: 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
węglowodany: 46 g w tym cukry: 4,9 g
błonnik: 7,4 g
białko: 4,4 g
sól: 1,0 g
Może zawierać łubin i gorczycę.