Bezglutenowe bajgle bez laktozy, pszenicy i soi, o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego.
Do bezpośredniego spożycia, mogą być podgrzewane w tosterze lub piekarniku.
waga: 190g
składniki: woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), mak 7,4%, olej słonecznikowy, drożdże, skyrop winogronowy, białko jaja kurzego, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), cukier, sól, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1219kJ/290kcal
• tłuszcz: 6,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9g
• węglowodany: 49,2g
w tym cukry: 6,4g
• błonnik: 6,6g
• białko: 4,4g
• sól: 1,15g