Bezglutenowe muffinki / babeczki magdalenki. Miękkie babeczki w stylu hiszpańskim opracowane specjalnie dla osób będących na diecie bezglutenowej. Bez laktozy, bez pszenicy, bez oleju palmowego. Opakowanie zawiera 8 babeczek.
masa netto: 240 g
składniki: jajka, olej słonecznikowy, cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, substancja pochłaniająca wilgoć: glicerol, mąka kukurydziana, zagęszczacz: guma guar, guma ksantanowa; skrobia ryżowa, emulgator: lecytyna rzepakowa, sól, spulchniacze: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu, fosforan wapniowy; naturalny aromat, antyoksydant: ekstrakt tokoferolu
wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1959 kJ / 468 kcal
tłuszcz: 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
węglowodany: 56 g w tym cukry: 18 g
błonnik: 1,7 g
białko: 4,3 g
sól: 0,92 g
Może zawierać śladowe ilości orzechów (migdały, orzechy laskowe).