BIO mieszanka Pancake na naleśniki, bezglutenowa. Ekologiczna mieszanka mąk do przygotowania 25 sztuk naleśników dla osób nietolerujących glutenu. Odpowiednia dla wegan.
Przygotowanie ciasta: do mieszanki dodać 1l mleka lub napoju roślinnego oraz 80ml oleju, wymieszać i odstawić na 5min, następnie smażyć naleśniki.
masa netto: 400 g
składniki: mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, mąka owsiana bezglutenowa*, białko ryżowe*, mąka z lnu*, skrobia
z tapioki*, proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, regulator
kwasowości: winian potasu, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu),
sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 1669 kJ/ 396 kcal
tłuszcz: 6,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
węglowodany: 55 g w tym cukry: 2,5 g
błonnik: 8,6 g
białko: 26 g
sól: 0,87 g
Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, orzechów i sezamu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.