Moya Matcha Codzienna to organiczna matcha z liści drugiego i
trzeciego zbioru. Charakteryzuje się mocnym aromatem z wyczuwalną
goryczą i jaśniejszym odcieniem zieleni. Sprawdza się w matcha latte,
koktajlach oraz jako dodatek do lodów albo wypieków.
Chasen to tradycyjna japońska miotełka do spieniania matchy. Wykonana ręcznie z jednego kawałka bambusa.
Tradycyjna
metoda przygotowywania herbaty matcha pochodzi z japońskiej ceremonii
herbacianej. Potrzebne są do niej: czarka matchawan, bambusowa
trzepaczka chasen oraz bambusowa łyżeczka chashaku.
Sposób przygotowania:
wsyp dwie bambusowe łyżeczki matchy (1,5g) do czarki, zalej 100ml
gorącej wody (80℃) i intensywnie mieszaj chasenem, wykonuj ruchy
przypominające literę M aż do powstania zielonej, gęstej piany - zajmuje
to niecałe 30 sekund - następnie dolej więcej wody w zależności od tego
jak mocną herbatę lubisz pić.
składniki: 100% zielona herbata matcha* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt certyfikowany, ekologiczny.