Przetwór owocowy z owoców leśnych z erytrytolem i glikozydami stewiolowymi, bez dodatku cukru (zawiera cukry naturalnie występujące), wegański. Pasteryzowany, sporządzony z 70g owoców na 100g produktu.
Wyśmienity do pieczywa, ciast i deserów.
masa netto: 200g
składniki:
czarna porzeczka 17%, czerwona porzeczka 17%, sok jabłkowy, substancje
słodzące: erytrytol, glikozydy stewiolowe 0,05%, malina 14%, truskawka
14%, jeżyna 4%, jagoda 4%, substancja żelująca: pektyna, regulator
kwasowości: kwas cytrynowy
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 397kJ/94kcal
- tłuszcz: <0,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1g
- węglowodany: 20g w tym cukry: 5,8g, poliole: 14g
- błonnik: 4,2g
- białko: 0,8g
- sól: <0,01g