Biała, organiczna, wytwarzana ręcznie (w zwyczajowym rozumieniu czekolada ale ze względu na brak w składnikach kakao nie można używać, zgodnie z przepisami, takiej nazwy do tego produktu). Pyszna i bogata w magnez, potas i żelazo.
Zawartość masy kakaowej min. 36%.
składniki: cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, migdały*, sproszkowane mleczko kokosowe*, cynamon* 3%, wanilia Bourbon* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 2654kJ/640 kcal
• tłuszcz: 50g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27g
• węglowodany: 41g
w tym cukry: 41g
• błonnik: 3g
• białko: 6g
• sól: 0,2g
Produkt może zawierać inne orzechy powodujące alergie lub nietolerancję pokarmową.
Produkt rolnictwa ekologicznego.