BIO sproszkowany korzeń maca. Maca to roślina bulwiasta uprawiana wysoko w górach Andach w Peru. W celach użytkowych wykorzystuje się jej sproszkowany korzeń jako środek energetyzujący, wspomagający wytrzymałość, odżywczy.
Spożywać około 1 małej łyżeczki dziennie rozpuszczonej w ulubionym napoju lub dodawać do jogurtu, deserów, surówek, wypieków.
masa netto: 300g
składniki: maca (korzeń) w proszku*100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1503kJ/359 kcal
- tłuszcz: 2,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1g
- węglowodany: 67,5g w tym cukry: 32,5g
- błonnik: 6,5g
- białko: 13,5g
- sól: 0,05g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl