Kaszka ryżowa (kleik) bez dodatku cukru (zawiera cukry naturalnie występujące) to idealny wybór dla osób będących na diecie bezglutenowej. Doskonała jakość oraz brak dodatku środków konserwujących a także łatwość przygotowania sprawiają, że może ona stanowić zarówno doskonałe, pożywne śniadanie jak i zdrową przekąskę w ciągu dnia. Wystarczy do ciepłego mleka lub wody (80ºC) wsypać kaszkę, dokładnie wymieszać i odstawić na 2- 3 minuty. Aby wzbogacić smak można dodać suszone owoce, miód, syrop lub dżem.
masa netto: 300g
składniki: ryż 60%, kaszka kukurydziana
wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 1570kJ/370kcal
tłuszcz: 2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g
węglowodany: 80g w tym cukry: 0,5g
błonnik: 2,2g
białko: 7g
sól: 0,01g