Bułeczki bezglutenowe (3 sztuki), zalecane w dietach wykluczających gluten, bez laktozy.
Idealne na śniadanie lub przekąskę. Pysznie smakują z miodem, dżemem.
Produkt wstępnie pieczony. Przygotowanie: przed pieczeniem zwilżyć lekko wodą, piec w piekarniku rozgrzanym do 200- 210ºC przez 8- 10 minut.
składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, włókno roślinne (psyllium), dekstroza, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, białko soi, olej słonecznikowy, drożdże, sól, regulatory kwasowości: kwas winowy, kwas cytrynowy
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 993kJ/235kcal
• tłuszcz: 2,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g
• węglowodany: 45g
w tym cukry: 4,9g
• błonnik: 7,2g
• białko: 3,7g
• sól: 1,1gProdukt może zawierać jaja i gorczycę.