Len mielony uzyskany z nasion lnu brązowego. Znajduje wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Len brązowy ma charakterystyczny i wyrazisty smak. Polecany jako posypka do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, potraw zbożowych, sałatek, musli, zup oraz jako składnik chleba, ciast i puddingów. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.
składniki: len mielony* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1931kJ/468kcal
• tłuszcz: 34g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7g
• węglowodany: 6,4g
w tym cukry: 1,5g
• białko: 20,0g
• sól: 0,09g
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Produkt rolnictwa ekologicznego.