BIO mąka z topinamburu, bezglutenowa. Ze względu na dużą zawartość węglowodanu- inuliny, szczególnie polecana dla diabetyków. Ekologiczna mąka z topinamburu jest źródłem błonnika, żelaza, potasu i witaminy B1. Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do
Europy trafił na początku XVII wieku i stał się jednym z podstawowych
źródeł zaopatrzenia w węglowodany. Później został wyparty przez
ziemniaki. Mąkę można używać do sosów, zup, placków itp.
masa netto: 500 g
składniki: mąka z topinamburu* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1368 kJ / 323 kcal
tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,3 g
węglowodany: 67,5 g w tym cukry: 63,8 g
błonnik: 11,6 g
białko: 6,9 g
sól: 0,0 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.