Słodyczy nadaje stewia, która ma dużo mniej kalorii niż cukier. Czekolada bogata jest w błonnik oraz antyoksydanty, a także jest źródłem magnezu, cynku, żelaza i witamin z grupy B. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawartość kakao min. 36%, zawartość mleka min. 14%.
składniki: tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), orzechy laskowe 12%, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe), tłuszcz roślinny (palmowy), emulgator: lecytyny (z soi), aromaty
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 2185kJ/524kcal
• tłuszcz: 41,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23,2g
• węglowodany: 30,5g
w tym cukry: 18,1g
• błonnik: 15,1g
• białko: 8,4g
• sól: 0,5g
Nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu i orzechów.