Czekolada bogata jest w błonnik oraz antyoksydanty, a także jest źródłem magnezu, cynku, żelaza i witamin z grupy B. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawartość kakao min. 36%, zawartość mleka min. 14%.
składniki: tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), orzechy laskowe 10%, substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe), emulgator: lecytyny (z soi), aromaty
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 2087kJ/499kcal
• tłuszcz: 39,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21,1g
• węglowodany: 31,8g
w tym cukry: 19,3g
• błonnik: 15,3g
• białko: 8,5g
• sól: 0,6g
Może zawierać gluten.