Mleko kozie w proszku, o zawartości tłuszczu 29%, hipoalergiczne, lekkostrawne, dobrze przyswajalne, o wysokiej zawartości białka.
Struktura i skład białka mleka koziego sprawiają, że jest ono korzystniejsze dla organizmu ludzkiego niż mleko krowie. Doskonale zastępuje mleko krowie w przypadkach jego nietolerancji lub innych problemach pokarmowych.
Mleko można używać do przygotowania kakao, kaszki, budyniu lub zupy mlecznej.
Sposób przygotowania: zalać 4- 5 (19g) łyżeczek proszku wodą (200ml) o temperaturze:
45- 60° C. tak przygotowany roztwór zawiera 2,8% tłuszczu.
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 2076kJ/497kcal
• tłuszcz: 29g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19g
• węglowodany: 33g
w tym cukry: 33g
• białko: 26g
• sól: 0,85g
Produkt nie jest przeznaczony dla niemowląt poniżej 12 miesięcy życia.
Mleko od kóz karmionych paszami wolnymi od GMO.