Wysokogatunkowy BIO makaron pszenny z jajami kury zielononóżki. Dwujajeczny makaron fala z pszenicy durum z jajkami od kur z wolnego wybiegu. Fala makaronowa z semoliny o doskonałej sprężystości i konsystencji. Dzięki specjalnym metodom wytwarzania i suszenia posiada lekko chropowatą powierzchnię doskonale chłonącą sosy, zupy.
masa netto: 250 g
składniki: semolina* (mąka z pszenicy durum), jaja świeże od kur zielononóżek* 9% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1528 kJ / 360 kcal
- tłuszcz: 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
- węglowodany: 72 g w tym cukry: 1,6 g
- błonnik: 1,8 g
- białko: 13 g
- sól: 0,04 g
Produkt może zawierac gorczycę.
Produkt rolnictwa ekologicznego.