Ciastka maślane z czekoladą bezglutenowe. Kruche ciasteczka maślane w czekoladzie opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Produkt nie zawiera skrobi pszennej i glutenu.
masa netto: 170 g
składniki: czekolada mleczna 26% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku z mleka, tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny z soi, aromat, emulgator: E476)- masa kakaowa min.32,1%, skrobia kukurydziana, cukier, masło (z mleka) 12%, skrobia ryżowa, mąka kukurydziana, jaja, mąka jaglana, błonnik roślinny, substancja spulchniająca: węglany sodu, aromat
wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 2086 kJ / 497 kcal
tłuszcz: 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
węglowodany: 71 g w tym cukry: 31 g
białko: 4,0 g
sól: 0,4 g
Produkt może zawierać orzechy, orzeszki ziemne, sezam.