Ekologiczne owoce liofilizowane truskawka liofilizowana. Delikatne, chrupiące i pachnące plasterki BIO truskawek, które bezpośrednio po zebraniu zostały poddane procesowi liofilizacji. Mogą być stosowane tak jak świeże owoce: spożywane bezpośrednio lub dodawane do wypieków, deserów, musli, koktajli. Dzięki liofilizowaniu owoce zachowują swój smak, aromat oraz około 90% wartości odżywczych świeżych owoców.
masa netto: 100 g
składniki: liofilizowane truskawki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1386 kJ / 323 kcal
- tłuszcz: 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
- węglowodany: 51 g w tym cukry: 50 g
- błonnik: 15 g
- białko: 7,6 g
- sól: 0,03 g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70
www.batom.pl